Les ganes de canviar la manera tradicional de fer les coses estan inspirant cada cop més tot tipus d’iniciatives. Els models clàssics s’esgoten i dos dels exemples d’aquest nou paradigma els trobem en el món de l’emprenedoria social i la web 2.0.Des de fa uns anys, l’actitud col·laborativa basada en compartir i dialogar per créixer i generar valor mou Internet, en el que és coneix com la evolució 2.0 de la xarxa, sent les plataformes i aplicacions socials les icones més reconegudes d’aquesta transformació. Parlem d’un canvi de model silenciós i col.lectiu, en el que l’actitud individual de moltes persones ha desembocat en una ‘revolució’ global que ha contagiat a tota la xarxa. Una filosofia que s’acosta i molt a les inquietuds que impulsen els emprenedors socials i els seus projectes.Sota el paraigua de l’emprenedoria social s’engloben persones capaces de respondre amb solucions innovadores davant dels nous reptes socials. Aquests emprenedors fan servir estratègies empresarials per treure un benefici social dins del seu àmbit d’actuació. Un corrent emprenedor que algú ha batejat com el Capitalisme 2.0, concepte que il·lustra perfectament els punts comuns que uneixen l’emprenedoria i la web social.

Des del programa d’Emprenedoria Social a Catalunya creiem firmament que les actituds dels emprenedors convergeixen amb els hàbits i funcionaments que fan evolucionar la Social Media. I per tant, afrontem el repte d’integrar els projectes d’emprenedoria social del país dins de les dinàmiques de la web 2.0 per fer créixer els valors i l’impacte d’aquestes iniciatives de manera exponencial.

Per començar, la propera setmana, els quinze membres participants en el programa d’Emprenedoria Social a Catalunya es reuniran per reflexionar sobre la seva presència a les xarxes socials i cóm potenciar la seva iniciativa gràcies a l’ús de les eines que ens ofereix la web 2.0.

Si no els coneixeu, aquí podeu informar-vos una mica més de qui són i del que fan, però des d’aquest bloc que ara encetem, us els anirem presentant millor i donarem visibilitat els seus avenços dins les xarxes socials. A més a més, convidem tothom a participar dels debats que sorgeixen al voltant de l’Emprenedoria Social del nostre país i que nosaltres tambñé fomentarem i dinamitzarem des d’aquí. Aquest será a partir d’ara el nostre fòrum de reflexió sobre una activitat de la que sentireu a parlar cada cop més.

*També podeu participar de la conversa sobre l’emprenedori social a través de la nostra pàgina a facebook i el nostre compte a twitter.

Advertisements