La primavera del 2010 un grup d’entitats i persones a títol individual vam crear un grup promotor per fomentar l’emprenedoria social a Catalunya. Aquest grup promotor va ser l’embrió per a que diverses entitats membres del grup gestionessin el programa de suport a l’emprenedoria social 2010-2011 de la Generalitat de Catalunya, a més de ser un espai per a que els seus integrants poguessin reflexionar sobre aquesta realitat i les seves potencialitats futures.

Des d’aleshores, hem pogut constatar que l’emprenedoria social està emergint cada vegada amb més força al nostre país des d’un ampli ventall d’iniciatives heterogènies que, alhora, convergeixen en els aspectes clau que configuren aquest àmbit d’actuació. Com també hem copsat l’interès d’institucions diverses que veuen en l’emprenedoria social una manera de fer (i de ser) amb una enorme capacitat per articular necessitats socials i econòmiques.

Creiem, doncs, que ens trobem en un moment en què l’emprenedoria social a Catalunya pot fer un pas endavant i iniciar un procés de vertebració en comú, és a dir, constituir una xarxa d’emprenedoria social, protagonitzada de manera principal per les persones emprenedores, però també contemplant la participació de les entitats interessades en donar-hi suport.

Perquè una xarxa? Sense ànim de ser exhaustius ni limitadors, creiem que una xarxa d’emprenedoria social pot servir com a instrument de promoció, generadora de sinergies entre les persones implicades i també amb les entitats de suport, impulsora del coneixement en aquest àmbit, o bé referent significat a Catalunya i, perquè no, també a nivell internacional.

Per tot això, us proposem participar en una primera sessió de treball que té per objectiu assentar les primeres bases per a la creació d’una xarxa de l’emprenedoria social a Catalunya. La intenció és obrir un procés que, amb el temps que sigui necessari, culmini amb la constitució de la xarxa. Els interrogants són molts (finalitats, elements definidors, àmbits d’actuació desenvolupables, estructura organitzativa, …), i justament per això es fa molt necessària la implicació de molts i moltes emprenedores socials per poder assolir aquest repte.

La sessió de treball es durà a terme el proper dilluns 3 d’octubre a les 18 hores a la seu d’Alumni UB, Diputació 250 (entre Rambla Catalunya i Balmes). Si us plau, si t’animes a venir, confirma’ns la teva assistència a Carolina Kowarik (carolina.kowarik@alumni.ub.edu). Present físicamente o no, podràs seguir i participar de l’event a través dels hashtags: #impuls i #emprenedoriasocial.

Advertisements