Com a causa de la conjuntura actual, l’Emprenedoria Social es destaca cada cop més com una de les eines més eficaces per dinamitzar i fer progressar el teixit empresarial del nostre país. Ara bé, aquesta inèrcia no és només nostra. Hi ha més persones que comparteixen aquesta manera de pensar i, una d’elles, és un tal Barack Obama.

Una de les primeres accions com a president nord-americà de Barack Obama va ser posar en marxa l’Oficina de la Casa Blanca de la Innovació Social i de la Participació Cívica. O el que és el mateix, va reservar una sèrie de fons per a iniciatives empresarials amb responsabilitats en matèria de servei a la comunitat i que fomentessin nous models d’associació.

L’emprenedor social Jonathan Greenblatt va ser la persona designada per Obama per dirigir aquesta oficina. “El que hem de fer és crear un entorn favorable per a l’economia d’impacte”, afirma Greenblatt, que no fa massa va ser entrevistat pel portal nord-americà Good.is.

Els esforços principals de l’agencia de Greenblatt estan posats en les inversions d’impacte. “Aprofundim en el que anomenem l’impacte de l’economia social de l’empresa i la inversió d’impacte, on podem explorar com aprofitar les forces del mercat i fer convergir els interessos dels emprenedors i dels inversors”, explica.

Durant la encara curta existència de l’agència, els seu principal èxit ha estat l’establiment d’un fons d’innovació social que premia les organitzacions que han demostrat la seva eficàcia a l’hora de millorar les seves comunitats. “La idea és agafar allò que funciona i aplicar-ho a gran escala”, resumeix.

Greenblatt té clar quina ha de ser la seva feina: “El més important és crear un diàleg amb els emprenedors per escoltar i aprendre. Hem d’ajudar a aquestes persones que estan a l’avantguarda de la societat perquè continuïn tenint èxit“.

Més a prop de casa nostra però en aquesta línia, el proper 7 de novembre tindrà lloc la Jornada per al Finançament de la Innovació i l’Emprenedoria Social. Emprenedors, entitats financeres i persones inquietes ens trobarem per identificar els instruments financers disponibles i aconseguir ampliar-los.

Advertisements