El BBVA ha dissenyat un nou vehicle financer que permetrà que els emprenedors acompanyats pel programa Momentum puguin fer realitat els seus objectius de creixement.

Momentum Project és una iniciativa d’Esade, BBVA i PwC que ajuda a que empreses socials rodades (amb més de tres anys en funcionament) puguin “escalar”, de manera que creixi el seu impacte social. Aquest any 2011 ha estat la primera edició del Programa, i el seu èxit es concreta en el fet que ja s’anuncia una segona edició pel 2012.

Un dels factors crítics per a “créixer” és el finançament. I, si és difícil aconseguir-lo en general, ho és particularment per a l’emprenedor social. Per això és molt benvinguda la iniciativa del BBVA.

La setmana passada, durant el Social Investment Day que es va celebrar al Campus del BBVA a Madrid, Alberto Calvo, director de patrimonis del banc, a anunciar el llançament d’un vehicle d’inversió que combinarà la sostenibilitat econòmica i la creació de valor social. Ho va exposar als seus clients de banca privada, convidant-los a invertir en un fons que invertirà en alguns dels projectes del Momentum Project.

La idea és crear un fons, on BBVA farà l’aportació principal i s’ofereix la possibilitat que altres inversors hi participin. Els fons, que serà operatiu abans de final d’any, servirà per a donar préstecs participatius als projectes més sostenibles i amb major impacte social, amb un horitzó de 7 a 10 anys, amb període de carència i interessos tous.

Esperem conèixer aquesta i altres bones iniciatives a la Jornada Internacional per al Finançament de la Innovació i l’Emprenedoria Social que celebrarem el proper 7 de novembre.

Advertisements