Jaume Lanaspa, Director General de Fundació la Caixa, ha presentat aquest matí un nou Programa mitjançant el qual es vol donar més empenta al corrent de l’emprenedoria social.
El programa va adreçat a joves iniciatives d’emprenedoria social, estiguin en fase de idea o de recent creació. És a dir:
– Empreses socials de nova creació.
– Empreses socials amb un recorregut inferior a tres anys.
– Empreses socials que pensen obrir una nova línia de negoci.
– Entitats socials consolidades però que busquen transformar-se en empreses socials.
A la seva presentació, Jaume Lanaspa ha recordat la figura del fundador de “la Caixa”, Francesc Moragas. “Ara en diríem emprenedor social”, ha dit. “El nostre fundador va crear la Caixa de Pensions per a cobrir les necessitats de les persones que, quan deixaven de treballar, es veien abocades a la pobresa. Més endavant, les pensions per jubilació es van considerar un dels drets dels treballadors i van passar a ser gestionades per ens públics. Seguint aquesta tradició”, ha comentat, “ens enorgulleix presentar aquest Programa”, que ha qualificat de “modest” però “amb voluntat de creixement“.
L’objectiu del Programa d’emprenedoria social de la Caixa és seleccionar 20-25 iniciatives d’emprenedoria social de l’àmbit espanyol i ajudar-les en tres aspectes:
– Suport econòmic de fins a 25.000 € per a fer front a les primeres despeses.
– Formació i acompanyament gerencial: amb una formació “a mida” que s’impartirà a l’escola de negocis IESE, i acompanyament durant un any a la presa de decisions, tot i facilitant una xarxa de contactes.
– Treball en xarxa, ja que formaran part de la Xarxa d’Emprenedors Socials de “la Caixa”.
Les sol·licituds es poden presentar a partir de demà, 19 d’octubre, i fins l’11 de desembre de 2011. Les bases de la convocatòria es publiquen a la web de Fundació la Caixa.

Advertisements