Els quinze emprenedors seleccionats pel Programa d’Emprenedoria Social de la Generalitat de Catalunya vam compartir ahir taula i conversa amb Àngel Font,  Coordinador de Desenvolupament Estratègic de Fundacio “la Caixa”.

Àngel Font és una persona coneguda i reconeguda en l’àmbit de l’emprenedoria i l’economia social al nostre país, amb una llarga trajectòria en el camp de la gestió d’entitats sense ànim de lucre i la promoció de la inclusió social.

El mateix dia que Fundació la Caixa presentava el seu nou Programa d’Emprenedoria Social, va destacar que “en temps d’austeritat, el d’Emprenedoria Social és l’únic programa nou que presenta Fundació la Caixa”. Amb això es vol constatar el compromís de l’entitat amb aquest nou corrent emprenedor: “L’aposta decidida per l’emprenedoria social és clau per a que aquesta sigui realment transformadora”.

Davant dels emprenedors, que constaten les dificultats per assolir el finançament necessari per a arrencar, va comentar: “instruments financers i d’inversió n’hi ha, i n’hi haurà més. El que calen són més exemples que donin visibilitat i que siguin referències d’èxit que permetin que surtin més eines de finançament al si de les entitats financeres. Estic segur que només és qüestió de temps”.

Va insistir en que “una bona idea, liderada per una persona amb força i convenciment, sempre trobarà qui l’ajudi” i que programes com els que estan arrencant aquest any (Momentum, Xarxa CX Agrosocial, i el Programa d’Emprenedoria Social de la Generalitat), són fonamentals per a aconseguir una major massa crítica d’iniciatives emprenedores socials.

Conxita Herms

Conxita Herms

Advertisements