Per Conxita Herms

Ana Bella Estévez és una dona sevillana que, durant 11 anys, va sofrir maltractaments. Va viure un veritable infern fins que va decidir agafar als seus quatre nens i fugir. Va treballar en el que va poder per tirar endavant a la seva família. Un dia, va conèixer a una altra dona que, com ella, era víctima de maltractaments. I la va acollir a casa seva. Així va veure com el testimoni positiu i l’ajuda d’algú que ha estat víctima i se n’ha sortit, pot ser molt més potent que el treball del millor psicòleg. I va néixer la Fundación Ana Bella. Ara té sis cases d’acolliment i una empresa de catering (Cátering Solidario) que dóna treball a aquestes dones i és una via d’inserció. Dona visibilitat a les dones que han patit maltractaments i les ajuda a través del testimoni positiu de dones que han superat la situació i, com diu Ana Bella, han passat de ser “víctimes” a ser “supervivents”. Ana Bella és emprenedora social Ashoka i participa al programa Momentum d’Esade i BBVA.

Us recomano l’entrevista que va publicar El Periódico fa unes setmanes.

Cátering Solidario de Fundación Ana Bella és ara una realitat gràcies a la força de la seva impulsora i per què algunes persones i institucions hi van confiar i van finançar el projecte.

Podreu conèixer testimoni d’Ana Bella a la Primera Jornada pel Finançament de la Innovació i l’Emprenedoria Social. Participarà al taller “Fem néixer iniciatives d’emprenedoria social”, i ho farà amb Francisco Guzmán, responsable del programa GAYA, del Fondo Invercaria, que va permetre, amb un préstec de 25.000 € l’inici de les activitats d’Ana Bella.

Advertisements