El dimecres 16 de novembre, José Luis Ayllón, candidat del Partit Popular per Catalunya a les properes eleccions generals del 20N es va reunir amb emprenedors socials i persones i entitats que impulsen la innovació social a l’UpSocial per debatre mesures per promoure la innovació social a la propera legislatura.

El José Luis Ayllón reconeix que l’emprenedoria social és un concepte poc conegut i s’interessa per cada un dels projectes que els emprenedors socials presents duen a terme.

El Partit Popular vol aprovar la Llei de l’Emprenedor i obre la porta a incloure un capítol específic sobre l’emprenedoria social. En aquest senti, convida als participants a presentar una proposta concreta el més aviat possible un cop passades les eleccions. En José Luis Ayllón insisteix en la importància de crear una figura legal que permeti implantar les bonificacions fiscals que es demanen en el document, l’accés a fons d’I+D, etc. La Llei d’Economia Social és un primer pas, però només és un pas, seria interessant poder incloure en les lleis actuals una figura que reguli aquests tipus d’organitzacions o empreses, empresa social.

El José Luis Ayllón s’ha interessat molt per la iniciativa de les Cooperatives d’Activitat i Ocupació (“Coopératives d’Activités et d’Emploi”, CAE) i el contracte d’Emprenedor a França per poder-les intentar aplicar-ho a l’Estat Espanyol, juntament amb la capitalització del 100% de l’atur.

També explica la proposta del PP fer una reforma de l’administració, que tothom que tingui responsabilitats entre tots fer una administració més austera (ajuntaments, diputacions, Generalitat), facilitant la creació ràpida i àgil de petits negocis amb un suport pro-actiu de les administracions.

Es compromet a estudiar amb interès les diferents propostes que li presentem. També es compromet a trobar alternatives de finançament per emprenedors socials com podria ser que les entitats financeres es comprometessin a donar préstecs a emprenedors socials a una percentual del total de préstecs donats i amb un interès molt més atractiu.

Advertisements