Siel Bleu ofereix serveis d’activitat física adaptada com a mitjà per envellir en bones condicions, d’una manera més eficaç i econòmica que els tractaments convencionals (mèdics i curatius).

Davant del repte de l’envelliment de la població i de les demandes que genera l’allargament de l’esperança de vida, cal fer accessible a més persones la realització d’activitats físiques que contribueixen a la prevenció i la salut, reduint els costos sanitaris derivats d’aquesta problemàtica.

Siel Bleu va iniciar la seva activitat l’any 1.997, a Estrasburg, a partir de la iniciativa de dos joves emprenedors, convençuts de la importància de l’activitat física per la prevenció de la salut. Siel Bleu ha estat reconeguda per Ashoka, la major organització internacional de recolzament a l’emprenedoria social. Siel Bleu és partner a França en les activitats que es realitzaran aquest any 2012, declarat “Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergenacional”.

Desprès de demostrar com una activitat física adaptada millora els ratis de salut, compta a França amb el reconeixement de diverses mútues de salut, l’associació francesa contra el Parkinson i la Creu Roja, entre altres. Un recent estudi de la consultora McKinsey ha dictaminat que, si les activitats de Siel Bleu fosin seguides per la totalitat dels francesos, i analitzant nomes dues patologies (les fractures per caiguda i la diabetis tipus II) es produiria un estalvi al sistema de salut, d’uns 59.000 milions d’euros en vuit anys (del 2012 al 2020).

A Catalunya, Siel Bleu ha començat recentment la seva activitat. Estel Mallorqui, que lidera la implantació a Catalunya, en parla amb Manuel Campo Vidal:

Advertisements