El passat 14 de juny, al marc del BizBarcelona, el saló de l’emprenedor, vam poder conèixer de primera mà les experiències de tres emprenedors socials: Juan Ruiz, Eva Gispert i Sacha Haselmayer.

Sascha Haselmayer, Eva Gispert i Juan Ruiz al Taller d’experiències “Persones emprenedores, voluntat transformadora” celebrat el 14 de juny al BozBarcelona

Exemples d’emprenedors socials molt diversos, que comparteixen tres característiques: una manifesta inquietud social, una capacitat de gestió que els empeny a fer sostenibles les seves propostes i un clar interès col·lectiu.

Juan Ruiz, gerent i alma mater de Teixidors va explicar els inicis i la trajectòria d’aquesta empresa que porta trenta anys treballant per la inclusió del col·lectiu de persones amb malaltia mental. Teixidors ha recuperat telers manuals del segle XIX i maneres de fer tradicional. Elabora productes de primeríssima qualitat, amb materials naturals, que es venen als canals més exclusius i triomfen a fires internacionals de disseny. L’any 2011 va ser seleccionat pel programa Momentum Project de Esade i BBVA.

Eva Gispert dirigeix l’Institut Família i Adopció, entitat que s’està convertint en un referent per les famílies que tenen infants adoptats. Ofereix serveis relacionats amb la salut, l’acompanyament escolar i, especialment, l’assessorament psicològic a cura d’un equip multidisciplinari expert en el mon de l’adopció.  Aquest és un dels projectes que va participar al Programa d’Emprenedoria Social 2011 de la Generalitat de Catalunya.

Sacha Haselmayer és un emprenedor alemany que lidera Living Labs Global. Coneixedor expert de la innovació en l’àmbit urbà facilita la transmissió del coneixement per l’estalvi i l’eficiència en polítiques de mobilitat urbana.   Professor visitant a la Copenhagen Business School i a la Universitat  Pompeu Fabra, Sascha ha estat seleccionat com a emprenedor social Ashoka, la major xarxa mundial d’emprenedors socials.

Advertisements