Us proposem iniciatives, prop de casa, que impulsen alguns dels emprenedors i emprenedors socials que participen al Programa @EmprenSocial 2012

Què us sembla passar una setmana (de franc) al boscos d’alta muntanya al Pirineu? El projecte Boscos de Muntanya és la versió catalana del projecte Bergwaldproject, nascut a Suïssa. Organitza estades de voluntariat als boscos de muntanya, una manera d’aconseguir una nova cultura d’accès al bosc, posant en valor els boscos i la gestió forestal. Encara queden places per les estades d’aquest estiu. Consulteu-ho aqui.

Si el que us engresca és acostar-vos a una natura més domesticada, us agradarà visitar un dels Parcs de les Olors de Catalunya. Són jardins dedicats a la producció de planta aromàtica que, en forma de franquícia social, s’agrupen per proporcionar un servei per un turisme sostenible.  En trobareu a diferents paissatges, des dels Cingles del Bertí, a Riells del Fai, al Priorat o l’Empordà. Mireu aquí el que us queda més a prop.

La caseta de la Coma de Burg, al Pallars, ofereix una alternativa als festivals d’estiu més clàsics. Els seus impulsors, volen facilitar un espai de creació en l’àmbit de les arts escèniques, en un entorn natural d’alta muntanya, posant en valor els elements propis de l’entron rural. Vegeu la programació d’aquest estiu.

A més de les activitats de teatre i dansa, la Caseta de la Coma ofereix un restaurant Km0, l’espai Tomata, un “laboratori viu per experimentar el plaer del menjar local, ecològic i de temporada”.

Us agradaria conrear les vostres verdures i hortalisses? Voleu aprofitar l’estiu per encetar un hort urbà? Fundació Areté, que treballa a Tona (Osona) per donar oportunitats laborals a persones amb discapacitat per malatía mental,  fabrica taules de cultiu i jardineres, aqui les veureu.

mBici us proposa passejades en bici pel Bages, vegeu aqui les activitats que han programat per les properes setmanes: rutes en bici, visita a tallers, cursets de mecànica…

Advertisements