Des del seu començament el 2010, el Programa @EmprenSocial de la Generalitat de Catalunya impulsa la creació d’un ecosistema de suport als emprenedors socials al nostre país. Una de les necessitats sovint manifestada pels experts en el sector és la de la creació d’una cantera d’emprenedors socials equipats de bones idees, bons plans de negoci i bons equips capaços d’avançar amb èxit i atreure el finançament necessari. Però com fomentar una nova cantera en aquest nou corrent d’emprenedors?

Startup Pirates pretén donar a aquesta pregunta una resposta poc comuna. Aquesta iniciativa sense ànim de lucre va néixer a Lisboa al 2011 de la mà de joves universitaris interessats a potenciar la capacitat de les persones emprenedores per dur a terme les seves idees dotant-les d’eines i criteri perquè de forma autònoma puguin validar-les i estructurar el pla de negoci que els obri les portes del finançament.

El nom del programa s’inspira en la frase de Steve Jobs “Why join the navy if you ca be a pirate?” (Per què unir-te a la marina si pots ser un pirata?). Des del seu llançament, Startup Pirates s’està expandint per tota Europa de forma viral i aviat creuarà fronteres cap a Estats Units, Llatinoamèrica i Àsia. Durant 8 dies, 30 pirates es reuneixen en una ciutat, presenten les seves idees, seleccionen ells mateixos les millors i formen equips per desenvolupar-les en tan sols una setmana, després de la qual presenten els seus projectes a un tribunal d’experts i inversors que les avalúa i reparteix els premis.

Ara, Startup Pirates arriba a Barcelona amb un focus en l’emprenedoria social. Ho fa de la mà d’Anoderwold, i en el marc de les activitats  del Programa @EmprenSocial de la Generalitat de Catalunya, que hi contribueix amb l’espai principal per realitzar les activitats, difusió, i un equip humà de mentors i avaluadors de les iniciatives. Maravillas Rojo, directora d’ @EmprenSocial del departament d’Empresa i Ocupació, descriu la col·laboració així: “Ara més que mai Catalunya necessita un ecosistema de institucions, entitats i persones emprenedores  perquè hi hagi més projectes viables que aportin respostes  als reptes i problemes socials. Startup Pirates és una oportunitat per animar a les persones que tenen una idea a desenvolupar-la amb el suport necessari des de l’inici del procés. Estem encantats de col·laborar amb aquest programa”.

Entre el 24 de novembre i l’1 de desembre, 30 participants amb ganes de fer un món millor des d’idees d’empresa sostenibles es reuniran a Barcelona per donar forma a aquestes idees i presentar-les davant un tribunal que evaluarà el seu potencial i oferirà a les millors idees el suport necessari per arrencar.

Laura Lorenzo, una “pirata” catalana participant en l’últim Startup Pirates de Lisboa el setembre passat, ens explica com ho va viure: “La meva experiència personal no pot ser més satisfactòria. La intensitat del treball en equip per crear un pla de negoci en vuit dies a presentar a possibles inversors, la qualitat dels continguts reflectits pels diferents ponents, l’impressionant feedback que proporcionen els mentors, els moments de relaxació mental tan necessaris per continuar endavant i, sobretot, la implicació de la “tripulació” perquè no pensem en res més que en viure l’experiència i treballar de valent, juntament amb la convivència amb la resta de pirates, definitivament, fan d’aquesta experiència molt més que un programa per ser millor emprenedor. És una experiència vital que literalment ha canviat el rumb de la meva vida i que recomano a tota persona que se senti pirata.”

Més informació i inscripcions aqui.

Advertisements