El dimarts 9 d’abril va tenir lloc una nova  reunió del Consell Assessor del Programa @EmprenSocial, un programa marc que, amb l’objectiu d’ampliar l’emprenedoria social a Catalunya, interrelaciona i complementa projectes i activitats promogudes i gestionades des de les diverses entitats i institucions vinculades.  Amb la incoporació de dues  noves  entitats s’amplia l’ecosistema que ja compta amb  vint-i-sis socis.

ES_Caratula

La trobada ens va permetre compartir la situació del Programa, les diverses activitats realitzades pel conjunt dels socis  i les noves  activitats programades, entre elles la  Jornada “Innovant amb aliances“ que es celebrarà el 29 de abril a la sala d’actes del edifici Media-Tic de Barcelona Activa. Podeu consultar el Programa de la Jornada i inscriure-us aquí.

Al Consell varem conèixer els projectes  que participen  al Programa,  constatant,  per l’ increment del nombre de projectes inscrits, que es mantè ben alt l’interès per l’emprenedoria social. Les persones  promotores dels trenta  projectes que hi participen aquest any,  afronten reptes socials diversos, com pot ser la inserció sociolaboral, l’accessibilitat i mobilitat , la dinamització i el desenvolupament territorial, el consum responsable, la salut i el envelliment actiu o la protecció mediambiental  i treballen  en sectors d’activitat també molt diversos des de les telecomunicacions o les aplicacions multimedia al turisme, els serveis a les persones o la producció i comercialització agroalimentaria . Alguns  estan en una fase d’activitat molt incipient, i d’altres son propostes de entitats amb llarga trajectòria que obren noves línees d’activitat .

També varem compartir els avenços de COBoi, Laboratori Civic d’emprenedoria social  que, amb les seves càpsules formatives  i els seus cafès, està construint una comunitat d’emprenedors socials  i un espai d’incubació intraemprenedora.

I amb les diverses activitats que els socis del programa estan realitzant, com la II edició del programa d’emprenedoria social de l’Obra Social de La Caixa , la III edició del programa Momentum del BBVA i ESADE , la II edició del MBA en Social Entrepreneurship de l’UOC , la convocatòria de crèdits extraordinaris de ASCA, les beques de EADA, les Jornades de MedESS 2013, la Xarxa Agrosiocial de la Fundació Catalunya – la Pedrera o el Programa de la UB  avancen  ampliant l’emprenedoria social

Aquest  és el millor actiu del Programa @EmprenSocial, perquè és des de la complementarietat que compartim i fem possible  l’objectiu d’ampliar l’emprenedoria social a Catalunya.

Advertisements