Desprès d’un interval de descans estiuenc reprenem amb energia renovada les activitats i propostes per seguir enfortint l’emprenedoria social a Catalunya.

El Programa @EmprenSocial segueix endavant. I ho fa amb més socis, perquè ja són vint-i-sis les entitats i institucions sòcies que, de manera complementària, ofereixen un ampli ventall de programes i activitats per potenciar y ampliar aquest nou corrent emprenedor. Amb la voluntat de coordinar accions i activitats, el passat 17 de setembre es va reunir novament el Consell Assessor del Programa @EmprenSocial, que reuneix representants de les vint-i-sis entitats sòcies. A la reunió es van repassar activitats i avenços i es van proposar accions pel proper trimestre.

PIMG_3163

Accions com les que proposa el projecte CoBoi, el programa de la UB o Ship2B, que afavoreixen  el llançament de noves idees; programes com Momentum Project del BBVA i ESADE o el Programa de la Fundació la Caixa, que faciliten la creació i el creixement d’empreses sostenibles que afronten reptes socials i que persegueixen impacte social i econòmic; iniciatives com la Xarxa d’Economia Social de Barcelona Activa, que contribueix a  donar visibilitat d’aquest corrent emprenedor i dels seus protagonistes a la ciutat, o la Xarxa Agrosocial de la Fundació Catalunya la Pedrera, que fa possible el creixement i la sostenibilitat d’empreses agrosocials. O bé la promoció d’ empreses socials en el sector mediambiental que es fa des de el Departament de Territori i Sostenibilitat, o la que fa IesMed a la Mediterrània  . Son també crèdits en condicions especials, com els que facilita Acció Solidària Contra l’Atur; activitats de  formació com les que ofereixen EADA, ESADE, IESE, la UOC, la UB i la UAB o les que proposen la Diputació de Barcelona, LabCoop i Global Lleida. També ofereixen serveis entitats com la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Cecot, Fundació Pimec, Fundació Prevent, Suara o el  Grup Clade.

Progressen els tallers formatius i les activitats programades a @EmprenSocial 2013, que es gestiona des de la Fundació Empresa i Ciència, i que acompanyen a trenta projectes emprenedors per millorar la seva viabilitat. Finalitzat el taller d’Orientació Estratègica, el d’Habilitats Comunicatives i el de Comercialització. Aquest trimestre es completaran els tallers de Finançament i d’ Aliances estratègiques.

La nostra presencia a les xarxes socials s’amplia contribuint a la difusió i a la comunicació sobre l’emprenedoria social. A twiter (@EmprenSocial)  ja tenim gairebé 3.000 seguidors, i més de 800 amiccs a Facebook ; i disposem de més de cent vídeos al canal emprendoriasocial de You Tube.

Els reptes que tenim per endavant per ampliar l’emprenedoria social a Catalunya amb més viabilitat, més visibilitat i més complementarietat,son molt engrescadors i requereixen de la convicció i l’esforç constant i complementari de tots nosaltres, perquè sabem que és possible i que és  necessari que cada dia hi hagi mes empreses que siguin capaces de aconseguir conjuntament impacte social i econòmic.

Maravillas Rojo, Responsable @EmprenSocial

Advertisements