Amb una àmplia i activa participació, el passat dimecres 20 de novembre es va celebrar la cloenda de la tercera edició del Programa @EmprenSocial,  on vam poder comprovar cóm anem avançant i cóm Catalunya és un referent d’emprenedoria social. Estem contents i volem continuar  aquest camí , perquè aquest Programa marc és una bona contribució per ampliar i enfortir l’emprenedoria social a Catalunya, i això significa que hi ha més persones i més entitats i institucions compromeses en donar respostes, des d’una gestió eficient i perseguint un interès col·lectiu, als reptes socials actuals. Perquè l’emprenedoria social està present de manera més amplia als diferents sector socials i econòmics com un corrent emprenedor que identifica necessitats socials i desenvolupa fórmules i eines innovadores per a abordar-les, generant un impacte positiu.

FDSC_0205

Imatge de la Jornada de Cloenda del Programa @EmprenSocial 2013

Dos pilars son la base d’aquest avenç: el Consell Assessor en el que participen i estan implicades vint-i-sis entitats i organitzacions públiques i privades compromeses amb l’emprenedoria social: Alumni UB, Barcelona Activa, BBVA, CECOT, Cooperativa SUARA, Diputació de Barcelona, EADA, Esade, Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Fundació Pimec, Fundació Prevent, GlobaLleida, Grup Clade, IESE, IesMed, Obra Social “la Caixa”, Fundació Catalunya la Pedrera, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya, Labcoop, Ship2B, Universitat de Barcelona, COBOI. Sant Boi de Llobregat i els Departaments d’Empresa i Ocupació, Economia i Coneixement i Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

El segon pilar són els emprenedors i emprenedores que s’esforcen i treballen per fer viable i fer créixer els seus projectes empresarials i aconseguir impacte econòmic i social alhora. Vint-i-set projectes han participat durant aquest any en el Programa realitzant diverses activitats orientades a enfortir les seves viabilitats econòmiques, adequar les seves estratègies, ampliar l’impacte social o millorar habilitats comunicatives i capacitats comercials.  Són projectes que treballen en sectors tan diversos com l’agricultura ecològica, els serveis a les persones, el desenvolupament d’eines tecnològiques i plataformes o les comunicacions. Ho fan per a resoldre diferents necessitats socials com són la millora de l’accessibilitat, l’apropament de la informació a la ciutadania, la inserció de persones amb sensibilitats diferents o el recolzament als petits productors .

Els emprenedors socials participants a la tercera edició del Programa @EmprenSocial

Els emprenedors socials participants a la tercera edició del Programa @EmprenSocial

El programa @EmprenSocial és un bon exemple de cooperació entre institucions públiques i privades per sumar esforços i recursos amb una finalitat comú. Tenim encara molt camí per recórrer perquè l’emprenedoria social sigui una model eficient i ampli que doni respostes als cada dia mes nombrosos reptes socials . Ben segur que ho farem millor si podem fer-ho  junts .

Maravillas Rojo
Responsable del programa @EmprenSocial
Direcció general d’economia social i cooperativa i treball autònom
Departament d’empresa i ocupació
Generalitat de Catalunya

Advertisements